12.4.11

hey gadisku :)


insyaAllah , bila korang amalkan perangai camni , sure pria kat luar tu lebih menghargai korang :)
  • keibuan or mother- hood
bukan nak cakap ape tapi mostly men suka kalau the-one-to-be tu bersikap keibuan, lembut dan penuh kasih sayang . terserlah perasaan sayangnye kepada budak- budak kan . tersenyum je dia tengok kte layan budak- budak kan *ni memandai tambah. perencah sket :P
  • serius dalam certain situations 
serius tu ok tapi jangan la nak serius sepanjang masa . mesti dua- dua tension . so, depends la . kalau seorang ni marah, pandai la mengayat sket :P baru hubungan korang takde la bermasalah sangat . happyhappy je :)
  • memahami a.k.a understanding
kena la memahami sket orang lain. in others way, try to put yourself in their shoes .  jadi, korang akan lebih faham about the things happen, so korang akan berada dalam win- win situation. then, dua- dua dapat benefit / mutualism :P haakan senang :)
  • peka isu semasa especially about their favourites .
dalam situasi ni, korang tak rugi pape pun . katakan la korang tau hal- hal ape yang tengah berlaku sekarang ni yang ade sangkut paut dengan their things tu, korang bole la ajak sembang pasal tu ke . sure, diorang mesti salute kat korang laa . yelaa, jarang girls ni nak amik tau pasal bola ni (selalu jadi topik hot kan) . bole la share korang punye views lak . haa, hubungan kawankawan pun mesti jadi lebih ok :) 
  • baik hati, pekerti
lastly, korang kena la berusaha memperbaiki perangai tu ye. jadi lebih baik dan sopan. tapi tapi kan korang jangan berubah sebab ni je, korang kena niat nak berubah sebab Allah SWT jugak tau. kehidupan akan lebih dirahmati Allah :)



sembang sembang sembang lagi :)

keunikan pria idaman ♥


to good to be true, perempuan pun ade juga ape yang dikenankan . biasanya perempuan ni taklah memilih sangat  rupa ni, asalkan "hati ada baik punya" . hahaha :D nah :)
  • jujur
ok . this is the 1st stage untuk kenal seseorang manusia tu . semua perempuan suka sifat JUJUR ni. sebab diorang akan rasa yang diorang boleh percaya kan korang ( kaum ADAM ). so, tak payah la tipu kanan ke kiri ke , just terus terang. kan senang :)
  • setia
lagi satu, even ramai girls yang tegedik- gedik ke, korang kena la setia pada satu je. tak bole la nak main kayu empat ke lima ke. tak baik tau. what goes around comes around tau tak :) so, watch out ! lagi satu, setia tu bukan maksudnye curang je, kena la setia pada janji jugak, kalau da janji pukul berapa nak datang, jangan lambat ke ape ke *macam mak nenek pulak. haha :D
  • bertanggungjawab
sifat ni lagi penting sebab mende ni la yang mencerminkan kredibilti korang *acecehh :P haa, contohnye, dah kantoi buat salah, mengaku je. bukan kena makan pun, kene bebel je :) lagi mengeratkan silaturrahim . hehehe.
  • cool, sempoi 
korang jangan nak membesarkan hal yang memang besar da . sempoi. tanya elok elok. jangan main serang je.*perempuan pun same tau :P
  • a good listener
lastly, mesti ada ! ada apa ? sifat tu, yang atas tu :) mesti jadi seorang pendengar yang baik :) masalah, problem *bukan same ke :P lebih kurang macam try to put yourself in other shoes laa . macam tu. ok :)