12.4.11

hey gadisku :)


insyaAllah , bila korang amalkan perangai camni , sure pria kat luar tu lebih menghargai korang :)
  • keibuan or mother- hood
bukan nak cakap ape tapi mostly men suka kalau the-one-to-be tu bersikap keibuan, lembut dan penuh kasih sayang . terserlah perasaan sayangnye kepada budak- budak kan . tersenyum je dia tengok kte layan budak- budak kan *ni memandai tambah. perencah sket :P
  • serius dalam certain situations 
serius tu ok tapi jangan la nak serius sepanjang masa . mesti dua- dua tension . so, depends la . kalau seorang ni marah, pandai la mengayat sket :P baru hubungan korang takde la bermasalah sangat . happyhappy je :)
  • memahami a.k.a understanding
kena la memahami sket orang lain. in others way, try to put yourself in their shoes .  jadi, korang akan lebih faham about the things happen, so korang akan berada dalam win- win situation. then, dua- dua dapat benefit / mutualism :P haakan senang :)
  • peka isu semasa especially about their favourites .
dalam situasi ni, korang tak rugi pape pun . katakan la korang tau hal- hal ape yang tengah berlaku sekarang ni yang ade sangkut paut dengan their things tu, korang bole la ajak sembang pasal tu ke . sure, diorang mesti salute kat korang laa . yelaa, jarang girls ni nak amik tau pasal bola ni (selalu jadi topik hot kan) . bole la share korang punye views lak . haa, hubungan kawankawan pun mesti jadi lebih ok :) 
  • baik hati, pekerti
lastly, korang kena la berusaha memperbaiki perangai tu ye. jadi lebih baik dan sopan. tapi tapi kan korang jangan berubah sebab ni je, korang kena niat nak berubah sebab Allah SWT jugak tau. kehidupan akan lebih dirahmati Allah :)



sembang sembang sembang lagi :)