29.5.11

miawww :3


tak lame lagi fly jauhh . miaw miaw . ke Kuching . jauhh gile bagi saya . agaknye memang ditakdirkan pegi jauh jauhh dari rumah kot. tak payah susah susah lari dari rumah . hahaha . 
tapi kan , makin dekat hari nak pergi , makin banyak dugaan . 

most of everything have their limits . it's my heart i'm talking about . woww .
memang hancur-hati-ditumbuk-tumbuk-dengan-lesung-batu-kot .
right now , i'm dealing with my life . 
anyway , cmne agaknye hidup as bakal-pelajar-TESL kat IPG Batu Lintang , Kuching nati ea ?
hopefully , menyeronokkan
new place , new home and new environment . also , new people .
i' m counting on u , Kuching . miaww ~

25.5.11

thanks my friend :)


harini nak buat entry atas jasa baik diorang . terharu kot 
then , mereka tolong perbetulkan kesalahan saya. hoho. seperti di bawah
so, clearly as states on above, mereka sangat prihatin, caring dengan permasalahan yang berlaku.  
hoho, bertuah dapat kawan macam diorang ni. 
p/s : kalau dapat friend request dari diorang ni, tak payah fikir panjang, approve je

19.5.11

what ? my boyfriend is type B ?!


actually nak buat lambat sikit, tapi sebab ada someone yang nak 
sangat tau about si berdarah B ni
 jadi, hari ney wujudla entry about si berdarah B ni. hmm , 
ape special nye diorang ni ?

Golongan darah B

Orang yang bergolongan darah B ini cenderung ingin tahu dan tertarik terhadap segalanya.

Mereka cenderung mempunyai terlalu banyak kegemaran, hobi, kalau tengah gila dengan sesuatu biasanya mereka khusyuk tapi cepat bosan.

Tapi biasanya mereka bisa memilih mana yang lebih penting dari banyak banyak hal yang dilakukan.

Mereka cenderung ingin menjadi nombor satu dalam pelbagai hal berbanding hanya dianggap biasa-biasa.

 Mereka selalunya melalaikan sesuatu jika fokus dengan kesibukan lain.
Dengan kata lain, mereka tidak boleh mengerjakan sesuatu secara serentak.

Mereka dari luar nampak cemerlang, riang, bersemangat dan teruja. Namun sebenarnya hal itu sama sekali berbeza dengan yang ada dalam diri mereka.

Mereka dikatakan sebagai orang yang tidak ingin bergaul dengan ramai orang.

Naruto, Duo Maxwell, Miaka, Nuriko, Tasuki, Sagara Sanosuke
*diorang ni berdarah B

ok la korang , sampai sini je kot. nanti kalau saya ada masa, 
saya update taw
and and and , jangan lupe follow. ade hadiah untuk followers. 
special tau

17.5.11

my boyfriend is type ?


actually , baru baru ni , ade tengok cite "My Boyfriend is Type B" . so macam tergerak hati nak buat research pasal darah- darah ni. tajuk saje buat gempak. hehe
jadi , kali ni entry nya prihatin sikit. untuk si berdarah A

Golongan darah A

 Biasanya orang yang bergolongan darah A ini seorang yang dingin, serius, sabar dan cool .
 Orang yang bergolongan darah A ini mempunyai karakter yang tegas, boleh dipercayai namun keras kepala


 Selalu berfikir sebelum melakukan sesuatu tindakan terlebih dahulu. Dan merencanakan segala sesuatunya secara matang. Mereka mengerjakan segalanya dengan sungguh-sungguh dan secara konsisten.

 Mereka berusaha membuat diri mereka rasional dan ideal.

 Selalu menyendiri dan jauh dari orang-orang.

 Selalu menunjukkan kononya diorang ni keras, tegas tapi sebenarnya diorang selalu juga gugup dan sebagainya.

 Mereka jarang hang out dengan orang-orang yang tidak sependapat, cenderung berada di sekitar orang-orang yang berfikiran sama.

 The Third Hokage, Haruno Sakura, Hotohori, Heero Yui, Keiko (Kayko) Yukimura 
*diorang ni golongan darah A

ok ok. nanti saya buat entry about karakter si berdarah B, AB dan O. tunggu tau

14.5.11

sedihnye T.T



sedih .. semangat nak belajar , tapi .. tak banyak duit . dah la hidup kat U ni lagi susah , mencabar , lone ranger , and macam macam lagi . nak mintak biasiswa , macam tak dapat je . nak mintak pinjaman MARA , lambat lagi bukaknye . bulan  JULAI  kot bukaknye . camne nak survive kalau cam ni . untung la sape parents dia orang kaya . hmm . harap dapat la Anugerah Dekan every SEM . tak payah bayar pinjaman MARA tu . sedih sedih sedih nye .
Ya Allah , tolong lah hambamu ini untuk menuntut ilmu demi agamaMu Ya Allah . Permudahkan jalannya untuk belajar bagi kesejahteraan keluarga , agama dan negara Ya Allah dan demi kesejahteraan umat Islam Ya Allah . sesungguhnya , hanya kepadaMu hambaMu ini berserah . sesungguhnya , Engkau Yang Maha Menentukan serta Maha Mengetahui nasib setiap makhluk di mukabumi ini Ya Allah . Ya Allah , tabah kan la hati hambaMu ini demi menghadapi setiap dugaan , sesungguhnya , hambaMu ini percaya , tiadalah Engkau memberi dugaan kepada hambaMu melainkan dugaan yang dapat ditanggungnya Ya Allah . sesungguhnya ,Kau Yang Maha Pemurah , lagi Maha Penyayang .  Amin ya rabbal alamin .
touching time kejap . anyway ,thanks for reading 

10.5.11

the answer is : no !


olla korang , harini nak sambung entry sebelum ni . ingat lagi tak ? 
ala ala , kan saya ada post about "beliau" . now saya da membulatkan hati .
bulat macam ni ( tapi tetap comel kan kan ? )

saya  takkan give up  dengan  "beliau" . and actually , entry ni  memang dedicated for "beliau" pun .
ini saya nak tujukan untuk dye ,


and and and , saya da  simpan semua perasaan saya dalam bekas , 
and dye yang simpan bekas tu . macam ni ,
hehe . ok la , dah penat memekak , gtg dear . tc korang . thanks for paying visit at here :)

7.5.11

dapat mane ?



alhamdulillah . baru check tadi . tup tup , dapat  UITM Kuala Pilah  . and tadi have a chat kejap dengan "beliau" ( frasa dipetik dari pika :P  ) , suddenly , dia marahmarah.  taktau sebab ape . perasaan da bercampur .
geram , sedih , kecewa , terkejut and happy ? 
tapi yang memang , sememang memang memang 
| berapa banyak lagi memang laa -.-" |
 SEDIH . sori la ea , memang touching gile , tak dapat nak digambarkan 
|  bole nangis dalam ketawa je ? 
serius cakap kat korang . am i the one who messed the things ? am i ? well , no one knows it . even , "beliau" tu pun lagi nak marahmarah . entah la . kecewa . 

ok ok blogwalker(s) . thanks sebab sudi dengar , baca and fahami kelopak jantung ni :) 


 is it the time for me to give up on u , "beliau " ?  should i or shouldn't ?

6.5.11

terima atau tak ?


 
taktau nak pergi ke tak . due date , 14 Mei kne confirmkan setuju or tak  
 matrik pun dapat jgk . tapi sains hayat . hadoi . 
now taktau nak tgu maktab or tak . tau result nye pun , lambat lagi . hmm . 
takut nak hadapi dunia Universiti
takut nanti , ape yang dikejar tak dapat , yang dikendong berciciran . actually target UIA , course Law . tapi , apa yang saya dapat sekarang , mungkin itu adalah yang terbaik untuk saya . and pesanan utk diri saya dan korang , remember , think positive and ..
and also for yourself .