29.12.11

tutorial : change background.


okay , nak use my background freebies tak? okay..
  1. tekan "Ctrl" , "F" serentak.
  2. then taip "body"
  3. okay, then search "background" kat area "body" tu.
  4. kalau takde , tambah ni
     background: url(URL IMAGE);
       background-attachment: fixed;
  5. then tukar URL IMAGE tu kpd url background yg kamu nak.
kalau tak faham, comment tau !

tutorial : change cursor.


okay , nak use my cursor freebies kan? okay..
  1. tekan "Ctrl" , "F" serentak.
  2. then taip "body"
  3. okay, then search "cursor" kat area "body" tu.
  4. kalau takde , tambah ni
     cursor: url(URL CURSOR), progress;
  5. then tukar URL CURSOR tu kpd url cursor yg kamu nak.
  6. bole guna url picture jgk tau \\if awak ade buat cursor sendiri//
kalau tak faham, comment tau !

freebies II : background


please credit. and do comment. if not, God knows it, okay?

http://1.bp.blogspot.com/-w5uWCYNZebc/TtqN88r0qtI/AAAAAAAAAgw/bNf0q9h8QwI/s1600/dbrown+wood.png
http://4.bp.blogspot.com/-5F7eyN_mBWY/TtyYd8yyF8I/AAAAAAAAAiE/2A-JQo8Ybkw/s1600/grey+wood.png
http://3.bp.blogspot.com/-BXMJE6cGn0A/TtyYfW5G0iI/AAAAAAAAAiM/vXBzsm8QzfI/s1600/pink+wood.png
http://4.bp.blogspot.com/-nnh566fZ6Ts/TtyYcc58jsI/AAAAAAAAAh8/BWzSD1hLKPI/s1600/green+wood.png
http://4.bp.blogspot.com/-gCGddJ2gmXA/TtyYitZdQHI/AAAAAAAAAic/ZLj1TVVUFYk/s1600/yellow+wood.png
http://1.bp.blogspot.com/-KXXTb_9ddGo/TtqOeuo83hI/AAAAAAAAAhI/-5ZqV44oIA4/s1600/brown+wood.png
http://3.bp.blogspot.com/-
5g9pc9A7KFk/TtyYgyWwwVI/AAAAAAAAAiU/jkmvlcxVMvs/s1600/purple+wood.png
http://1.bp.blogspot.com/-w5uWCYNZebc/TtqN88r0qtI/AAAAAAAAAgw/bNf0q9h8QwI/s1600/dbrown+wood.png

freebies I : cursor


please credit. and do comment. well, if not, God knows it . have fun :)

https://lh3.googleusercontent.com/-_NY8WhPlV00/Tu7eIooWXFI/AAAAAAAAAno/dUkKStTl_8g/s512/cherry.png
https://lh4.googleusercontent.com/-Pn0VL2ufMyc/TusWkhSaaUI/AAAAAAAAAms/DaFizEgE30s/s48/curcandi.png
https://lh6.googleusercontent.com/-hlVs10NFd4M/TusTcBlS5lI/AAAAAAAAAl8/1YFC4nZuBeg/s45/curcand.png

9.12.11

okay, tempahan edit blog dibuka !


as u can see, tu atas tu,
sape- sape nak saya editkan blog ?
can u help me ?
spread the words, will u ?
kalau nak, tempah sekarang !
just PM me at FB .
-tak perlu add, just send message :)
-nak add pun bole :D
contoh blog yg di-edit :
http://rawrmonsterrawr.blogspot.com/
that's all, papai :D