12.1.12

tutorial : change favicon.


korang tau tak favicon tu ape?
okay, favicon tu mcm yg kt tab tu kan,
kalau korang klik "View Blog" lepas edit korang punya blog,
sebelah nama blog korang tu ada icon kecil  tu kan?
so korang mesti nak tukar dgn icon yg lagi comel kan?
ikut step ni.
» ctrl + F serentak
» type kt search box tu " head "
» then, korang tambah kod kt bawah ni.
<link href='url gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='url gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>
» url gambar tu korang tukar dengan url image icon lain.
» that's all ^^
» senang je kan?