29.4.12

aiskrim goreng :3


Bahan- bahan

Roti
Aiskrim (ikut suke je eh ..)
Bekas bulat
Sedikit air


Cara-cara

1. Roti tadi kita stim/ kukus sket….kalo malas…gelekkan terus pun ok…cuma takut tak dapat roti yg nipis…
2. Dah gelek, letakkan aiskrim perisa kesukaan kita
3. Tangkupkan ia….
4. then ambik bekas bulat yg ada dalam rumah kita…kreatifkan diri anda ok…
5. Siap….klim tepi dia bagi bercantum kedua2 roti tu…(gunakan air untuk lekatkan tepi2 roti tu)
6. Masukkan dalam bekas plastik…(plastic cling )…bekukan selama lebih kurang 5-6 jam…
7. Pastu boleh goreng….goreng ketika minyak betul- betul panas…sekejap je…then angkat dan makan…so…so…delicious!!!!

 try laa, pstu buat review kt blog, bgi link kt bhg comment, nti saya usha :P

26.4.12

u are missed ♥


(づ。◕‿‿◕。)づ

this is for you. heeee, kiut kan?
mcm org yg bagi tu •.. ¤°.¸¸.•´¯`»
which is me (◕ ヮ ◕)

alalaaaa, kiutnye!
sorry, gambar tidak ada kena- mengena dgn entry ~

24.4.12

yay or nay? \(●´ω`●)/


RM 23.50
uniformed Wind badges Y-neck long-sleeved coat - Khaki

RM 24.90
flowers pearl buttons jacket - white
and i have decided to buy those.
total: rm 55.40.
heee, that's all...
how about window shopping? 
just click on the picture, okay? :D

23.4.12

bluberry cheesecake ♥


Blueberry Cheesecake

Bahan-bahan
2 ketul cream cheese 250gram
1 tin susu pekat manis
2 biji telur
1 sudu tepung gandum
jem blueberry

Cara-cara
Tapak(base)
1. Biskut oreo dihancurkan
2. Satu cawan majerin yang dicairkan,gaul sebati n tekan pada dasar loyang sebagai tapak atau swiss roll,potong dan susun dalam loyang

Topping
3. Biarkan chesse lembut dgn suhu bilik,kemudian pukul (boleh guna mixer atau blender)
4. masukkan susu dan pukul lagi
5.dah sebati,masukkan telur sedikit demi sedikit
6. masukkan tepung
7. jika suka, boleh masukkan coklat cip atau coklat rice
8.tuangkan dalam loyang berisi biskut atau kek tadi
*hiasan boleh taburkan kepingan badam atau titiskan coklat cair atas kek
7.sedia untuk di bakar,lebih kurang 45 minit, cucuk kek dengan tester atau lidi untuk pastikan kek masak.(jika tak melekat pada lidi itu tanda kek sudah masak)
8. akhir,tuangkan jem bluberry atas kek, siap untuk di makan :)
kredit: https://www.facebook.com/bukuresepi

today's experience.


17.4.12

follow your heart..



Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku


Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu


oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi


Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan


Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi


Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku


Pergilah.

Patah Seribu -Shila Amzah.


thanks for everything. I'll be missing you cause' you are not around anymore 

16.4.12

heart beats for them.



pheww...
i just had talked to my mother...
around 5pm something...
telling our stories...
and i am relieved and thank God...
i finally get my parents' trust...
i really grateful for that, totally grateful i mean...
i promise, i never want to do the same thing, ever...
ohh Allah, please remind me every time i want to do so...
and the best thing is there are many pros outcomes from it...
and of course there are cons too..
but, alhamdulillah...
people that should been given some advises by the authorities, had received their penalties...

jadi cikgu kena lah perangai elok..well manner..


kalau dalam lgu ipgm la kan,

"berwibawa, berintegriti, keunggulan peribadi, berteraskan keimanan mendidik anak bangsa..."


tapi, should i say hampeh? sorry if it's harsh, tp yg harsh tu la kenyataan nye..
acane tu... -_-"
adoyainye pun kan...

ya Allah, jauhkan lah bakal- bakal cikgu yg akan bekerja nanti, serta cikgu- cikgu sedia ada, dari perkara- perkara yg mengaitkan mahupun menyebabkan kami terlibat dgn fitnah..Kau sucikan hati kami dari sifat- sifat mazmumah, campakkan lah rasa ikhlas ke dlm hati kami dan limpahkan lah rahmat mu kepada kami..sesungguhnya kepada Engkau la kami meminta dan memohon..Amin Ya Rabbal Alamin...

siapa cakap nak jadi cikgu senang? ;)
insyaAllah, kalau istiqamah, dalam apa- apa pun, Allah akan tolong, we should believe on Allah's promise, and remember, Allah loves those who always remember Him. Allah is always with us. 
there's always some reasons lies in everything that once happened to us...
whether we should learn from it, make some improvements on ourselves, and be the new one, yg lebih modal insan...
*betul ke ayat tu o.O*
remember that, okay?
Assalamualaikum...

15.4.12

Allah The Most Merciful.



"Tatkala tiada lelaki yang hadir memetikmu
& janganlah engkau sekali2 merendahkan dirimu
Menggugurkan diri..menyembah tanah..
Sedangkan engkau sebenarnya telah ALLAH jadikan begitu tinggi martabatmu..

Tulang rusuk Adam yang hilang, biarlah dia yang mencarinya sendiri. Hawa pula, tunggulah dan bersabarlah, tak perlulah kamu yang mencari Adam. Kerana kamu tetap tulang rusuknya yang hilang, dia akan datang mencarimu
dan mengambilmu suatu hari nanti. Apa yang boleh kamu usahakan Hawa ialah berdoa agar Adam yang datang itu adalah Adam yang beragama, beramal dengan agamanya dan punya akhlak yang baik.
Dengan kata lain dapat membimbing kamu ke jalan yang lurus untuk ke syurga..."

‎♥• » Jika ALLAH Tidak Menulis JODOH Kita Bersama dia..
Kita Tetap Tidak Akan Bersama Dengannya •.♥•

Kerana tulang rusuk dan pemiliknya takkan pernah tertukar dan akan bertemu pada waktunya.. InsyaAllah...

9.4.12

some quotes ( / . \ )



di mana kita bermula tak penting, tetapi, di mana kita berakhir menentukan siapa kita..

usaha tangga kejayaan..

dugaan membentuk personaliti diri kita, kesannya: lebih tabah, lebih sabar dan lebih beriman kepada Allah swt ;')

hanya Allah tahu sebanyak mana usaha kita, dan Allah Maha Mengetahui, ganjaran sudah pasti tersedia buat mukmin yg berusaha, sama ada sewaktu di dunia ataupun di akhirat..

3.4.12

I'm a big big girl.


I'm a big big girl- Emilia


I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do do feel that
I do do will miss you much
Miss you much...
I can see the first leaf falling
It's all yellow and nice
It's so very cold outside
Like the way I'm feeling inside


I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do do feel that
I do do will miss you much
Miss you much...


Outside it's now raining
And tears are falling from my eyes
Why did it have to happen
Why did it all have to end


I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do do feel that
I do do will miss you much
Miss you much...


I have your arms around me ooooh like fire
But when I open my eyes
You're gone...


I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do do feel that
I do do will miss you much
Miss you much...


I'm a big big girl
In a big big world
It's not a big big thing if you leave me
But I do feel I will miss you much
Miss you much...