30.5.12

Jason Mraz - I Won't Give Up.


When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
Well there's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, i won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that i can make
Our differences they do a lot to teach us how to use the tools and gifts
We got yeah we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn, how to bend without the world caving in
I had to learn what i got, and what i'm not
And who i am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
I'm still looking up

I won't give up (No I'm not) on us (Giving up)
God knows i'm tough (I am tough), he knows (I am loved)
We got a lot (We're alive) to learn (We are loved)
God knows we're worth it (And we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

29.5.12

Header for sale.


repost.
okay okay , 
sape nak tempah header ?
1 header ; RM 3
seriously , saya akan buat header tu se"gorgeous" yg mungkin.
if u ajak 1 lagi orang ,
u all dpt diskaun ,
RM 5 only ;D
bkn header je .. opening image utk blog pun bole taw ;'D
well .. bnde cantik ..
msti la limited edition right ;)
edit blog: depends..rm5 and above..
edit full blog: depends...rm10 and above...
thanks :D

19.5.12

#2 food review.


yeah yeah...
jalan- jalan makan- makan...
kat The Spring, Kuching..
ngehh ngehhh, sila sediakan tisu...
untuk lap air liur anda nanti xD
*cruel much*

special chicken fried kuetiaw..(kot, tak ingat nama)
"tak nampak macam digoreng pun.."
tu la pasal, just direbus, letak kicap letak ayam goreng..
but sedap la juga..
sesuai utk org yg nak kurangkan makanan bergoreng..

laici longan ice blended...
tapi takde longan..
longan tu apa? laici ke..??
so, disebabkan taktau longan tu apa..
saya mintak just ice blended laici...
sedap and sejukkkkkk..
sesuai sgt la kan haritu, cuaca agak panas..

okay, yg ni hari lain lak :>

this is my lunch+dinner for that day..
kfc original colonel chicken rice...
friday, 18/5/2012

Starbucks mocha cookie...
bought it during Happy Hour!
50% discount :'D

nyummy, Starbucks mocha cookie :'>
i'm a 1st timer for that!

terujaaaaa kot!
paling mengujakan, coffee Starbucks, 50% discount tu beb :'D
mana nk dapat harga cmtu..
kalau budak- budak yg up up bole la beli, tak perlu diskaun.
*tangan di dada mata ke atas*
wawawawawaaa xD
okay, tu je laaa...

info: 
Starbucks Happy Hour for this Summer [5-7 pm]
Wednesday- for Starbucks memberships only
Friday- for everyone!

17.5.12

King Lear Drama.


2 days ago, there was an event held in my college, Institut Pendidikan Guru Kampus Batu Lintang by King Lear Production 2 (Cohort 5: BI SK 4., BI SJKC 1., BI SJKC 2).
my team and i (Team 1: Research, Publicity) were given a task to decorate the main entrance of Auditorium Taza. here's some of the pictures took by me.







the stairs was decorated by my friends and i..
well, it took few hours to complete it..
approx. 7 hours
(;A;)
can u imagine it?
the foyer? i didn't have any idea..
looks beautiful, isn't it?
that's all...short entry for today..
"nothing will come of nothing"
Shakespeare W.

13.5.12

#1ForMe.




By: Maher Zain

I was a foolish little child
Crazy things I used to do
And all the pain I put you through
Mama now I’m here for you
For all the times I made you cry
The days I told you lies
Now it’s time for you to rise
For all the things you sacrificed

Chorus:
Oh, if I could turn back time rewind
If I could make it undone
I swear that I would
I would make it up to you

Mum I’m all grown up now
It’s a brand new day
I’d like to put a smile on your face every day
Mum I’m all grown up now
And it’s not too late
I’d like to put a smile on your face every day
And now I finally understand
Your famous line
About the day I’d face in time
‘Cause now I’ve got a child of mine
And even though I was so bad
I’ve learned so much from you
Now I’m trying to do it too
Love my kid the way you do

CHORUS
You know you are the number one for me (x3)
Oh, oh, number one for me
There’s no one in this world that can take your place
Oh, I’m sorry for ever taking you for granted, ooh
I will use every chance I get
To make you smile, whenever I’m around you
Now I will try to love you like you love me
Only God knows how much you mean to me

CHORUS
You know you are the number one for me (x3)
Oh, oh, number one for me

9.5.12

carilah tongkat muhasabah..



renungan untuk lelaki- lelaki, terutama sekali pakcik- pakcik dan atuk- atuk..
seeloknya, cenderungkan fikiran anda ke arah akhirat, tak payah fikir pasal nak kahwin dua dah..
carilah tongkat muhasabah..
jika yg wajib belum sempurna, yg sunat (cth: poligami) tak perlu la...
mcm mana nk berpoligami, sekiranya ibadah masih tempang?
mcm mana nk menjadi ketua keluarga yg baik jika hidup tidak sepenuhnya berlandaskan agama Islam?
mcm mana nk jadi seorang yg adil dlm perkahwinan jika iman sama sekali tidak syumul?
jadi, lengkapkan diri anda, fizikal, mental dan rohani...
mantapkan benteng diri, kuasai nafsu anda..
"sesungguhnya seorang muslim yg berjaya adalah seseorang yg dpt menguasai nafsunya sendiri."

5.5.12

let's ponder upon ourselves..



taa'ruf.


"taaruf" or also known as berkenalan...
perlu ke berkenalan sebelum kahwin?
for me, perlu...
because we're going to live with him/her for our whole life .
maybe ada yg terfikir nak bercerai when there's unsolved problem, we never know it, right?
that's why, kita sepatutnya elak kan from those cerai berai tu...
it is prohibited in Islam...
alasan cliche sebab utk bercerai: "dah tiada persefahaman", "dia dah berubah" and etc..
actually, mereka tak pernah berubah, mereka cuma menyembunyikan "belang" mereka...
bila da bosan, mulalah, tunjukkan "belang", "taring"....
kalau ada yg betul- betul berubah tu, syukur Alhamdulillah...
Allah da tunjukkan jalan yg benar..
tapi tak semua berdepan dgn dugaan yg sama, that is why,
kita perlu kenal dgn seseorang itu sebelum kahwin...
there was a moment,
waktu tu, my sister was having a "majlis ilmu" which talks about "early marriage".
yes, topik tu kan tgh hangat sekarang...
then there is a person ask for a question to the ustaz,
"kalau seseorang yg baik tu sudah pasti dijodohkan dgn org yg baik juga, kenapa ada perempuan yg baik berkahwin dgn lelaki yg kurang baik?" 
ustaz tu jawab,
"memang betul, tapi kita diberi pilihan sebenarnya,
jodoh tu memang Allah tentukan, dan kita juga kena usaha, dgn memilih yg sesuai bg kita."
setiap seorang drpd kita, diberi banyak pilihan,
pilihan tu laa kena fikir baik buruk...
tak la menyesal nanti..
jadi, itulah pentingnya perkenalan...
perkenalan tak perlu pun secara fizikal...
melalui kawan- kawan or classmate dia pun bole...
just ikut cara yg betul, tak semestinya perkenalan itu berdosa...
niat tak menghalalkan cara ;)
papepun, cara is the most crucial things to think... semua tahu kan basic things camni?

3.5.12

info about marriage.


tips perkahwinan dari ustaz azhar idrus 

Melangkah ke alam perkahwinan adalah idaman bg setiap pasangan bercinta. Namun adakah anda sudah bersedia utk menjadi seorang suami yg soleh pd isteri dan bapa mithali pd bakal anak2 anda? Atau seorang isteri yg solehah dan ibu mithali pd bakal anak2 anda? Sudahkah anda bersedia menempuhi kehidupan jatuh dan bagun pasangan anda bersama-sama? Jadi adalah wajib bg setiap pasangan mempelajari dan mengetahui ilmu sebelum anda melangkah ke alam rumahtangga agar rumahtangga kekal hingga akhir hayat serta diredhai dan diberkati oleh yg Maha Esa.

1. KETIKA MENCARI CALON
Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita. Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.

2. KETIKA MELAMAR
Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis, tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.

3. KETIKA AKAD NIKAH
Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu, tetapi menikah di hadapan Allah.

4. KETIKA RESEPSI PERNIKAHAN
Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoa’kan anda, kerana anda harus berfikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berfikir untuk BERCERAI kerana menyia-nyiakan do’a mereka.

5. KETIKA MALAM PERTAMA
Bersyukur dan bersabarlah. Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat.

6. SELAMA MENEMPUH HIDUP BERKELUARGA
Sedarilah bahawa jalan yang akan dilalui tidak melalui jalan bertabur bunga, tapi juga semak belukar yang penuh onak dan duri.

7. KETIKA RUMAH TANGGA GOYANG
Jangan saling berlepas tangan, tapi sebaliknya semakin erat berpegang tangan.

8. KETIKA BELUM MEMILIKI ANAK
Cintailah isteri atau suami anda 100%

9. KETIKA TELAH MEMILIKI ANAK
Cintailah isteri atau suami anda 100% dan cintai anak-anak anda masing-masing 100%.

10. KETIKA EKONOMI KELUARGA MERUDUM
Yakinlah bahawa pintu rezeki akan terbuka lebar berbanding lurus dengan tingkat ketaatan suami dan isteri.

11 .KETIKA EKONOMI BERKEMBANG
Jangan lupa akan jasa pasangan hidup yang setia mendampingi kita semasa menderita.

12. KETIKA ANDA ADALAH SUAMI
Boleh bermanja-manja kepada isteri tetapi jangan lupa untuk bangkit secara bertanggungjawab apabila isteri memerlukan pertolongan Anda.

13. KETIKA ANDA ADALAH ISTERI
Tetaplah berjalan dengan gemalai dan lemah lembut, tetapi selalu berhasil menyelesaikan semua pekerjaan


Itulah antara tips dari Ustaz Azhar Idrus.Jadi sudahkah anda dan pasangan anda bersedia? Tanggungjawab yg bakal anda pikul sangat berat. harap anda fahami dan pelajari dulu tentang kehidupan selepas anda sah bergelar suami atau isteri. Itulah yg kita perlu tau sebelum kita betul2 sudah bersedia melangkah ke alam rumahtangga agar kita dpt bersama dgn pasangan hingga akhir hayat. Perkahwinan bukan utk sehari dua. Penceraian adalah perkara yg paling dimurkai oleh Allah. Harap kita dpt menegahnya dari terjadi.