25.7.12

perkongsian \(●´ω`●)/


ilmu untuk menajamkan penglihatan mata dan mngurangkan rabun mata.. semua orang boleh amal terutamanya bagi yang rabun...
masa anda semua mnjawab azan, apabila terdengar laungan أشهد أن محمد رسول الله, maka hendaklah menjawabnya dan kemudiannya membaca ayat ini:
فكشفنا عنك غطاءك فبصرك اليوم حديد...
(sila rujuk surah qaf (ق) ayat yg ke 22)

kemudian hembus dekat belakang ibu jari seperti dlm gambar, lepas tu, gosok belakang ibu jari tu kat kedua2 mata.. (jari kanan=  mata kanan, jari kiri= mata kiri)..

insyaAllah, sntiasa amalkan, akan dapat lihat perubahannya, yg penting kita sentiasa bersangka baik dengan Allah..

insyaAllah, ni salah satu ikhtiar untuk kesihatan mata kita..
credit: FB

21.7.12

Fashionable Attire for Muslimah :)


Allah loves beauty, we can be fashionable as long as it did not overboard/ against syarak :)


19.7.12

Sungai Verzasca, Switzerland.


Sungai Verzasca yang terletak di Switzerland ini dikenali kerana kejernihan airnya yang mengalir dari gunung-ganang yang terletak di Pizzo Barone ke Tasik Maggiore. Air sungai ini sangat jernih sehinggakan pada kedalaman 10 meter di dasar sungai, anda masih dapat melihat dengan jelas jambatan yang merentangi sungai ini. Lokasi ini terkenal sebagai kawasan pelancongan untuk aktiviti 'scuba diving' dan 'bungee jumping'.




18.7.12

hm :'/


never ask me to laugh on thing that is not funny at all.
be grateful for everything that happened, crossed or choose to stay in your life...
for long period of time, short period of time or even a millisecond in your life...
cause sometimes small things do make changes in your life...
whether towards your choices, your attitude, personality and even your emotions...
i am trying to think positive..
but, i am human...that have feelings...
just only because i'm being silent, but that doesn't mean i did not have feelings...
dalam hati, Allah Subhana Wa Ta'ala je yg tahu...
‎"Saya tersenyum supaya tiada siapa tahu saya menangis di dalam..."
may Allah grant my wishes...that's all i hope...
assalamualaikum...


biarlah orang buat kita mcm mana pun
yg pntg kite msti sntiasa lyn org dgn baik
Allah Maha Adil
just focus to your work dan buat baik kat semua org
InsyaAllah masalah ni akan selesai dgn baik.
Aiesyah.

15.7.12

just want to share..


hi just want to share few articles i had read recently :)
first article (°⌣°)
second article (°⌣°)


that's all...

14.7.12

14.7.2012


UPU...hari ini ramai yg update/share mereka dpt mana...
alhamdulillah...gembira utk mereka...
now...dalam kepala otak ni terfikir...
bestnya mereka...
kalaulah aku memilih untuk masuk matrikulasi...
insyaAllah dapat teruskan cita- cita untuk jadi doktor gigi...
kalaulah aku pilih matrikulasi..mesti itu...
kalaulah aku pilih matrikulasi..mesti ini...
kalaulah....
tapi.....takperlu lah nak cerita dalam blog ni.. ;)
let me just keep in in my heart and my memory...
maybe it is better not to express it...and let it lost as my short-term memory...
goodnite..assalamualaikum...